Percorsi Gustativi


Nonna Vera

The best way to discover our cooking philosophy

Tasting of 5  or 7 main course, plus various finger food

*Only for the whole table

**Drinks and Service excluded

The Red Gold

The Senise Pepper as main element, present in every dish

Tasting of 4 main course, plus various finger food

*Only for the whole table

**Drinks and Service excluded

Hit Mania Veggy

Vegetables and Seasonality, for entirely vegetarian menù

Tasting of 4 main course, plus various finger food

*Only for the whole table

**Drinks and Service excluded

Wine Pairing

3 Glasses

Wine & Liquor Pairing

4 Glasses

Taglieri


AMARA LUCANIA

Selection of Lucanian products: cured meats, cheeses, other tipycal products, jam and/or honey

*portion for 2 people

Come Once Time

Selection of Lucanian cured meats, cheeses, other tipycal products

*portion for 2 people

The Shepherd

Selection of Lucanian products: cheeses, other tipycal products, jam and/or honey

*portion for 2 people

The Butcher

Selection of Lucanian products: cured meats, other tipycal products

*portion for 2 people

Antipasti


Tavern Pie

Potato pie and Latronico Sausage with Canestrato di Moliterno cheese fondue and Senise Pepper
(Gluten, Milk)

Summer Vibes

Pink Prawn from the Mediterranean sea Carpaccio with Stracciatella, Hazelnuts and Peaches
(Crustaceans, Milk, Nuts)

Trip to Jerusalem

Falafel with Chickpeas Hummus, Tzaziki and Sesame
(Milk, Sesame)

Salmorejo Italian Style

Bread and Tomato Cream, Sheep and Goat Ricotta, Menaica Anchovies and Basil
(Gluten, Milk, Fish)

Smoked Octopus

Octopus, Eggplants Babaganoush, Octopus Mayonnaise, Pimentòn and Mint Gel
(Molluscs, Sesame)

Primi


Paccheri Nonna Vera

Paccheri with Cod fish, yellow and red cherry tomatoes, sultanas and pine nuts
(Gluten, Fish, Nuts)

Mischiglio, Zucchini & Pistachios

Strascinati by Mischiglio with Pesto of Zucchini, Stracciatella cheese, Guanciale and Pistachios from Stigliano
(Gluten, Milk, Nuts)

Lucanian Pesto

Scialatielli with Pesto of Senise Pepper and Almonds
(Gluten, Eggs, Nuts)

Backlash

Cocoa Tortelli stuffed with Vaccinara Tail with Ragù, Canestrato del Pollino cheese and Basil
(Gluten, Milk)

Butter, Anchovies and Fennel

Spaghettoni with Butter, Cetara Anchovy sauce , Menaica Anchovies , Wild Fennel and crunchy Bread
(Gluten, Milk, Fish)

Secondi


Lucanian Cod Fish

Cod fillet with Ciambotta of vegetables and Bread wafers
(Gluten, Fish)

PorRabbit 20.23

Rabbit Porchetta with Scapece Zucchini and Apricot Chutney “Crisommola” from Vesuvius
(Milk, Celery, So2)

The Trout with Nordic scents

Dry-marinated Salmon Trout from Lake Sirino with Green Beans, Almonds and Dill and Lemon Creme fraiche
(Milk, Fish, Nuts)

Beef TeriYaki

Prussian Beef Sirloin with Teriaki Sauce to Ficotto , Spinach and Venus Rice
(Soy, So2)

Chicken & Pepper

Fried chicken, breaded with Biscotto a Otto di Latronico with varieties of peppers
(Gluten, Eggs, Milk)

Strazzata e Soffritto

Lamb giblets with Avigliano Strazzata, River Chillies and Senise Pepper mayonnaise
(Gluten, Eggs)

Dolci


Grano Cotto

Sbriciolata di Pasta frolla con Grano, Arancia Staccia e Cioccolato
(Glutine, Uova, Latte)

Ops…Mi è caduto il Bocconotto

Crumble di Frolla con Crema Pasticciera e Amarene
(Glutine, Latte, Uova)

Pane, Latte e Caffè

Crema al Latte e Vaniglia con Pane tostato e Caffè Caldo
(Glutine, Latte)

Sweet Crusco

Crumble di Frolla con Crema al Latte e Vaniglia, Cioccolato fondente e Peperone di Senise
(Glutine, Latte)

Dopo lunghe ricerche e studi accurati, nel menù ritroverete alcuni prodotti di eccellenza e molti Presidi Slow Food, principalmente dell’ormai ricordo Regno delle Due Sicilie. L’amore per la cucina e la tanta voglia di fare ci spronano a migliorare sempre.

L’Alleanza è una rete internazionale di cuochi che si impegnano a valorizzare i prodotti dei Presìdi, dell’Arca del Gusto e delle piccole produzioni locali “buone, pulite e giuste”, salvaguardando la biodiversità agroalimentare a rischio di estinzione e dando visibilità e giusto valore ai produttori da cui si riforniscono.

I Presìdi sono progetti di Slow Food che tutelano piccole produzioni di qualità da salvaguardare, realizzate secondo pratiche tradizionali.

L’Arca del Gusto è un catalogo di prodotti che appartengono alla cultura e alle tradizioni di tutto il mondo e che rischiano di scomparire.

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