Percorsi Gustativi


Nonna Vera

The best way to discover our cooking philosophy

Tasting of 5  or 7 main course, plus various finger food

*Only for the whole table

**Drinks and Service excluded

Basilicata on my mind

Tradition and flavors of our Lucanian land

Degustazione di 4 portate:
– Tavern pie
– Lagane pasta with chickpeas, cod and Senise pepper
– Latronico sausage with seasonal vegetables
– Dessert of the week

*Only for the whole table

**Drinks and Service excluded

The Red Gold

The Senise Pepper as main element, present in every dish

Tasting of 4 main course, plus various finger food

*Only for the whole table

**Drinks and Service excluded

Hit Mania Veggy

Vegetables and Seasonality, for entirely vegetarian menù

Tasting of 4 main course, plus various finger food

*Only for the whole table

**Drinks and Service excluded

Wine Pairing

3 Wine / 5 Wine

Taglieri


AMARA LUCANIA

Selection of Lucanian products: cured meats, cheeses, other tipycal products, jam and/or honey

*portion for 2 people

Come Once Time

Selection of Lucanian cured meats, cheeses, other tipycal products

*portion for 2 people

The Shepherd

Selection of Lucanian products: cheeses, other tipycal products, jam and/or honey

*portion for 2 people

The Butcher

Selection of Lucanian products: cured meats, other tipycal products

*portion for 2 people

Antipasti


Tavern Pie

Potato pie and Latronico Sausage with Canestrato di Moliterno cheese fondue and Senise Pepper
(Gluten, Milk)

A Rose without thorns

Fried Artichoke with Canestrato del Pollino, Bread Olives and Capers and Lemon
(Gluten, Milk)

SPANISH NEIGHBORHOODS

Scagliozzo di Granone Quarantino with Mushrooms from Pollino and Patanegra Lard
(-)

Andalusian wrap

Naan Bread, Tail Ragout, Yogurt Sauce and Crispy Onion
(Gluten, Milk)

Poor Octopus

Octopus, Poverello Bianco Bean , Caramelized Onion, Octopus Mayonnaise, Pimentòn
(Molluscs)

Primi


LAGANE, CHICKPEAS AND COD

Lagane pasta with Chickpeas, Cod and Senise Pepper
(Gluten, Fish)

Walk on the Pollino

Strascinati by Mischiglio  with Pollino Mushrooms and Chestnuts
(Gluten, Nuts)

 

Spring Risotto

Sibari Rice “Magisa” with Asparagus, Purple Prawns and salted Lemon
(Milk, Shellfish, So2)

Lucanian Pesto

Scialatielli with Pesto of Senise Pepper and Almonds
(Gluten, Eggs, Nuts)

JapNapolitan Gyoza

Gyoza Ravioli with Neapolitan Genovese, Carrot Cream, Canestrato cheese from Pollino Fondue and Onion Variations
(Gluten, Celery, Egg, Milk)

SPAGHETTONE “106”

“Gerardo di Nola” Spaghettone with Turnip Greens, Stracciatella, Nduja and Crispy Bread
(Gluten, Milk, Fish)

Secondi


THIS IS NOT A CUT BEEF

Prussian Beef Sirloin with Pollino Mushrooms, Balsamic Vinegar Reduction with Red Fruits and Hazelnuts
(Nuts, So2)

Cod Noir

Cod fillet with Murgia’s Black Chickpeas, Cuttlefish ink, Bread and Senise Pepper
(Gluten, Fish, Mollusc
)

 

 

YUMMY PIGLET

Pork Ribs with Pisticci Ficotto Barbecue Sauce, Friarielli and Annurca Apple Chutney
(Mustard)

Drunk Cheek

Beef Cheek overcooked with Aglianico del Vulture wine with Mashed Potatoes and Fennel
(Milk, Celery, So2)

Chicken Asado

Roasted Chicken with Chimichurri Sauce, Belgian Endive and Grapes grilled
(-)
– 30 minutes of preparation –

Dolci


Grano Cotto

Sbriciolata di Pasta frolla con Grano, Arancia Staccia e Cioccolato
(Glutine, Uova, Latte)

Ops…Mi è caduto il Bocconotto

Crumble di Frolla con Crema Pasticciera e Amarene
(Glutine, Latte, Uova)

Pane, Latte e Caffè

Crema al Latte e Vaniglia con Pane tostato e Caffè Caldo
(Glutine, Latte)

Sweet Crusco

Crumble di Frolla con Crema al Latte e Vaniglia, Cioccolato fondente e Peperone di Senise
(Glutine, Latte)

Dopo lunghe ricerche e studi accurati, nel menù ritroverete alcuni prodotti di eccellenza e molti Presidi Slow Food, principalmente dell’ormai ricordo Regno delle Due Sicilie. L’amore per la cucina e la tanta voglia di fare ci spronano a migliorare sempre.

L’Alleanza è una rete internazionale di cuochi che si impegnano a valorizzare i prodotti dei Presìdi, dell’Arca del Gusto e delle piccole produzioni locali “buone, pulite e giuste”, salvaguardando la biodiversità agroalimentare a rischio di estinzione e dando visibilità e giusto valore ai produttori da cui si riforniscono.

I Presìdi sono progetti di Slow Food che tutelano piccole produzioni di qualità da salvaguardare, realizzate secondo pratiche tradizionali.

L’Arca del Gusto è un catalogo di prodotti che appartengono alla cultura e alle tradizioni di tutto il mondo e che rischiano di scomparire.

Prenota ora

Seleziona il giorno

Persone

Completa la tua prenotazione