Percorsi Gustativi


Nonna Vera

The best way to discover our cooking philosophy

Tasting of 5  or 7 main course, plus various finger food

*Only for the whole table

**Drinks and Service excluded

Basilicata on my mind

Tradition and flavors of our Lucanian land

Degustazione di 4 portate:
– Tavern pie
– Paccheri pasta “alla Potentina”
– Latronico sausage with seasonal vegetables
– Dessert of the week

*Only for the whole table

**Drinks and Service excluded

The Red Gold

The Senise Pepper as main element, present in every dish

Tasting of 4 main course, plus various finger food

*Only for the whole table

**Drinks and Service excluded

Hit Mania Veggy

Vegetables and Seasonality, for entirely vegetarian menù

Tasting of 4 main course, plus various finger food

*Only for the whole table

**Drinks and Service excluded

Wine Pairing

3 Wine / 5 Wine

Taglieri


AMARA LUCANIA

Selection of Lucanian products: cured meats, cheeses, other tipycal products, jam and/or honey

*portion for 2 people

Come Once Time

Selection of Lucanian cured meats, cheeses, other tipycal products

*portion for 2 people

The Shepherd

Selection of Lucanian products: cheeses, other tipycal products, jam and/or honey

*portion for 2 people

The Butcher

Selection of Lucanian products: cured meats, other tipycal products

*portion for 2 people

Culatello

Artisan Culatello from the Lattari Mountains

(80gr)

Antipasti


Tavern Pie

Potato pie and Latronico Sausage with Canestrato del Pollino cheese fondue and Senise Pepper
(Gluten, Milk)

Lucanian Hummus

Red written bean by Pignola Hummus  with Medlar, Tzaziki and Sesame
(Celery, Sesame)

Andalusian wrap

Naan Bread, Tail Ragout, Yogurt Sauce and Crispy Onion
(Gluten, Milk)

On the lakeshore

Salmon Trout from Lake Sirino marinated with Courgettes, Kumquats, Radishes and Otto Biscuits
(Gluten, Fish)

Memory of a great classic

Marinated Beef with Rocket pesto, Canestrato del Pollino cheese and Wild Berries
(Milk)

O’ CIURILLO

Fried Courgette Flowers with Ricotta and Cetara Anchovies
(Gluten, Milk, Fish)

Primi


Paccheri alla Potentina

Paccheri pasta “Gerardo di Nola” with Cod, Cherry tomatoes, Raisin and Pine nuts
(Gluten, Fish, Nuts)

Gesualdo’s Mischiglio

Strascinati by Mischiglio flour with Roasted Tomatoes, Aubergines, Basil and Cacioricotta fromPollino
(Gluten, Milk)

Linguine from Corricella

Linguine pasta with Lemon Pesto and Wild Fennel, Cetara Anchovies , Crispy Bread and Katsobushi
(Gluten, Milk, Fish, Nuts)

Heart of Nerano

Pappardella stuffed with Nerano courgettes with Caciocavallo Podolico fondunta and crunchy courgettes
(Gluten, Milk, Eggs)

Lucanian Pesto

Scialatielli with Pesto of Senise Pepper and Almonds
(Gluten, Eggs, Nuts)

Secondi


THIS IS NOT A CUT BEEF

Prussian Beef Sirloin with Pollino Mushrooms, Balsamic Vinegar Reduction with Red Fruits and Hazelnuts
(Nuts, So2)

COD SUMMER SESSION

Cod marinated in Beetroot and Ciambotta (Mix of Summer Vegetables)
(Fish
)

AUBERGINETT WITH PARMESAN

Smoked Aubergine Cutlet with Cherry Tomatoes, Stracciatella cheese and Basil
(Gluten, Egg, Milk)

SOUR, SWEET AND CRISPY

Chicken breaded in Cornflakes and fried, Peppers and Sweet and Sour sauce
(Gluten, Milk, Eggs, Soy, So2)

PorkRabbit

Rabbit’s Porchetta with River Chillies and Apricot Chutney
(-)

Dolci


Grano Cotto

Sbriciolata di Pasta frolla con Grano, Arancia Staccia e Cioccolato
(Glutine, Uova, Latte)

Ops…Mi è caduto il Bocconotto

Crumble di Frolla con Crema Pasticciera e Amarene
(Glutine, Latte, Uova)

Pane, Latte e Caffè

Crema al Latte e Vaniglia con Pane tostato e Caffè Caldo
(Glutine, Latte)

Sweet Crusco

Crumble di Frolla con Crema al Latte e Vaniglia, Cioccolato fondente e Peperone di Senise
(Glutine, Latte)

Dopo lunghe ricerche e studi accurati, nel menù ritroverete alcuni prodotti di eccellenza e molti Presidi Slow Food, principalmente dell’ormai ricordo Regno delle Due Sicilie. L’amore per la cucina e la tanta voglia di fare ci spronano a migliorare sempre.

L’Alleanza è una rete internazionale di cuochi che si impegnano a valorizzare i prodotti dei Presìdi, dell’Arca del Gusto e delle piccole produzioni locali “buone, pulite e giuste”, salvaguardando la biodiversità agroalimentare a rischio di estinzione e dando visibilità e giusto valore ai produttori da cui si riforniscono.

I Presìdi sono progetti di Slow Food che tutelano piccole produzioni di qualità da salvaguardare, realizzate secondo pratiche tradizionali.

L’Arca del Gusto è un catalogo di prodotti che appartengono alla cultura e alle tradizioni di tutto il mondo e che rischiano di scomparire.

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